You are currently viewing #08 Blok 6 kragen

#08 Blok 6 kragen

Wanneer het op kragen aankomt zijn er zoveel mogelijkheden. In deze cursus laten we verschillende kragen zien. De cursus bestaat uit 6 lessen en 6 verschillende kragen, deze kragen kan je op verschillende manieren kan afwisselen. 

Een kraag hoort bij een kleding stuk op de plek van de hals. Aan het einde van deze cursus zal je zelf verschillende kragen toe kunnen passen op kledingstukken.

Platte kraag De platte kraag is precies aan de halsboord vastgezet en heeft geen ander staand tussenstuk. De kraag is met een scherpe vouw omgevouwen en ligt plat op het kledingstuk.

  • Platte ronde kraag met beleg Net zoals de normale platte kraag heeft hij geen staand tussenstuk. In plaats van de hoek heb je nu ronde uiteinden.
  • Staand kraagje De naam zegt het al. Het kraagje staat rechtop en heeft een ander woord voor boord.
  • Sjaalkraag De brede kraag rolt meestal weg van de nek.
  • Reverskraag Een reverskraag word in de meeste gevallen gebruikt voor een jas of een mantel. In deze les ga je leren hoe je een reverskraag kan maken.
  • Kraag met staander Een kraag met staander zie je meestal in overhemden voor zowel mannen als vrouwen. De staander houdt de kraag mooi recht.

Cursus Naaien Mobiele atelier

FREE
3 months of access