You are currently viewing #07 De Kraag patroon

#07 De Kraag patroon

In deze cursus leer je 5 verschillende soorten kragen die je kunt toepassen op je kledingstuk. De kraag met staander, de losse kraag en staander, de Revers kraag, de Sjaal kraag en de volant kraag. Met deze 5 handige kragen kun je hele mooie kragen maken voor bijvoorbeeld een heel mooi overhemd voor kerst.

De revers kraag is een verlenging van de gewone kraag, daarbij zijn zowel links als rechts teruggevouwen voorpanden heeft. Dit zie je vaak bij jassen, colberts of bij blazers.

De sjaalkraag is bijna hetzelfde als de revers kraag alleen loopt de sjaalkraag tot de onderkant van het kledingstuk en de revers kraag stopt halverwege. Deze techniek zie je vaak bij vesten zonder rist of bij badjassen.

De volant kraag vindt je vaak bij blousejes of truien, je kan ze in verschillende kledingstukken tegenkomen. Deze kraag voor vaak gebruikt als extra detail op een kledingstuk, het is een mooi extra detail maar het ziet er ook nog een netjes uit.

De losse kraag is eigenlijk alleen de kraag en een klein stukje kleding. Veel mensen dragen dit onder een trui zodat het er netjes uitziet maar ze toch geen kou lijden.

De kraag met staander is de meest gebruikte kraag. Die zie je overal, vooral in overhemden, polo`s  of blousejes.

Met deze kragen maak je jouw outfit helemaal compleet. Neem snel een kijkje bij de lessen zodat u ook zo`n leuke kraag kunt maken.

Cursus Patroontekenen

FREE
3 months of access