You are currently viewing #05 De Mouw patroon

#05 De Mouw patroon

In deze cursus leer je 5 verschillende mouwen. De pof en vlindermouw, de aangeknipte mouw, de Raglan mouw en de tweedelige mouw. Ook leer je je mouwkop aan te passen aan de armsgat. Met deze technieken kunt u een kledingstuk wat u in de winkel gekocht heeft ook aanpassen naar de mouw die u zelf wil of gewoon een geweldig eigen kledingstuk maken met sierlijke mouwen.

De pofmouw zie je vooral bij blousejes of truien. Deze mouw geef ondanks zijn speelsheid ook een nette uitstraling.

Raglan mouw is een manier om een mouw in te zetten in kledingstukken als truien, pullovers, jassen en mantels. Het kenmerk is bij een raglan dat er een schuine naad loopt vanaf de okselholte tot de halskraag. Deze methode wordt vaak toegepast bij wielrennersshirts, of over het algemeen sportkleding en trainingspakken.

De vlindermouw is een loszittende mouw, wanneer jij je armen spreid zul je eruit zien als een vlinder. Vandaar deze naam. Deze techniek zie je zowel bij T-shirt als bij jurken. Deze mouw wordt ook wel vleermuismouw genoemd.

De aangeknipte mouw vormt zich helemaal naar jou lichaam. Je bent heel erg vrij in deze mouw. En het ziet er ook gewoon nog normaal uit, het is niet dat je het gevoel hebt dat de mouw helemaal niet bij je shirt past.

Cursus Patroontekenen

FREE
3 months of access