You are currently viewing #15 Patroontechnieken plooien en rimpelen

#15 Patroontechnieken plooien en rimpelen

Plooien en rimpelen technieken

Als het op technieken aankomt op te plooien en te rimpelen zijn er zoveel mogelijkheden en technieken. Rimpelen en plooien van een kledingstuk begint met een goed aangepaste patroon. 

Plooien of rimpelen is een manier om stof te vouwen of te verzamelen om volheid, of textuur in een kledingstuk te creëren. De keuze en plaatsing van de plooi of rimpelen kan een dramatische impact hebben op de vorm en stijl van  het kledingstuk. Er zijn waarschijnlijk een miljard verschillende manieren om je stof te plooien en te rimpelen, maar hier een inleiding tot enkele van de basisprincipes om je op weg te helpen .

In deze les zullen we verschillende technieken en toepassingen behandelen. Omdat er zoveel toepassingen en modellen mogelijk zijn is het niet mogelijk om alles in 1 keer te laten zien. We zullen In de loop van de komende tijd steeds meer aan de cursus te toevoegen, om deze reden zal je ook lege lessen of secties zien, deze zullen geleidelijk aan steeds verder worden aangevuld totdat de cursus compleet is.

Patroontechnieken plooien en rimpelen

FREE