You are currently viewing #21 Patroontekenen trapeze kleding model rok en jurk

#21 Patroontekenen trapeze kleding model rok en jurk

In deze les gaan we patroontekenen van trapeze kledingmodellen, namelijk de rok en jurk. De rok, die je kan combineren met een leuk topje. En de jurk, die perfect is voor wanneer je een kledingstuk zoekt voor een warme zomer. Eerst leggen we uit hoe je een trapeze rok patroon maakt, vervolgd met de les over de trapeze jurk patroon. Een trapeze model komt bij veel kledingstukken voor, het kan bijvoorbeeld toegepast worden op een blouse, een jurk, een rok. Maar naast de zomerjurk kan het ook op nette en chique kleding worden toegepast. Er zijn dus genoeg verschillende kledingstukken waar je de trapeze techniek in kan zien terug komen. 

Wat gaan we leren

 In deze cursus gaan  we 2 patronen tekenen, van de trapeze jurk en rok. Als beginner kan je deze modellen maken, maar als je   ervaring hebt ook. Het trapeze model bestaat uit meerdere banen, de rok en jurk worden steeds wijder per baan. De band bij de   rok zou eventueel met elastiek gedaan kunnen worden, dit ligt geheel aan uw model en uw wens voor het eindresultaat van het   kledingstuk.

 Tijdens het  patroontekenen van de trapeze modellen zijn er een aantal dingen waar je goed rekening mee moet houden zoals,   het aantal banen die je wilt in je rok of jurk. In de video benoemen wij meer dingen waar je tegen aan kunt lopen, zodat je daar   niet tijdens het patroontekenen tegen aan loopt of van te voren over na kan denken.

 aan het eind van deze cursus weet je hoe je de patronen moet tekenen van trapeze kledingmodellen van de de rok en jurk.

  • Band tekenen
  • Basis patroon trapeze rok
  • Basis patroon trapeze jurk

Overige informatie

Benodigdheden

  • Suggesties voor stof hoeveelheid: ligt aan model.
  • Stofsoort: lichte stoffen

specificaties

  • Gemaakte model in maat 36.
niveau:
1.5/5

Trapeze kleding model jurk en rok

FREE