Online cursus Patroontekenen

Met de online cursus Patroontekenen leer je vanaf de basis eigen kleding te ontwerpen en te maken. Je maakt basispatronen en leert hoe je deze patronen naar elk gewenst model kan transformeren. Patroontekenen wordt zo kinderspel en door de juiste uitleg, structuur en opbouw is het voor iedereen mogelijk.

De online cursus Patroontekenen is perfect voor beginners en vergevorderden en te combineren met de Naaitechnieken en naaien. Een uniek of goed passend kledingstuk begint met een patroon op maat.

Met de cursus Patroontekenen leer je stap voor stap zelf patronen maken. Elke maand komt een nieuw model op de web-site met nieuwe patroontechnieken en transformaties. Kleding ontwerpen wordt voor iedereen mogelijk met deze cursus. Als bonus krijg je ook nog een cursus mouleren.

Na aanmelding direct toegang tot alle lessen en cursussen. Nieuwe lessen en cursussen worden continue het bestaande aanbod toegevoegd.

Stap 1 Betaal voor de cursus

Stap 2 registreer voor een inlog account

Binnen 5 dagen opzegbaar. Daarna na 1 jaar maandelijks opzegbaar. Minimale afname van 1 jaar

Abonnement Cursus Naaien/ Naaitechnieken
Total: € -
Abonnement Cursus patroontekenen
Total: € -
Abonnement combinatie cursus naaien en patroontekenen
Total: € -

Na je eerste betaling gaan betalingen  elke maand via automatische incasso. 

Kies jouw cursus

Kies een cursus dat het beste past bij je doelen en plannen.

€15 p/m

1 Jaar

Cursus naaien

Naaicursus/ Naaitechnieken

Naaitechnieken model van de maand

15 cursussen en 135 lessen

Direct toegang tot alle lessen en cursussen. Nieuwe modellen, technieken en lessen komen bij het bestaande aanbod.

12 maanden

Binnen 5 dagen opzegbaar. Daarna na 1 jaar maandelijks opzegbaar. Minimale afname van 1 jaar

€25 p/m

1 Jaar

Cursus Naaien

Patroontekenen, technieken en transformaties

Model van de maand compleet

30 cursussen 250 lessen

Direct toegang tot alle lessen en cursussen. Nieuwe modellen, technieken en lessen komen bij het bestaande aanbod.

12 maanden

Binnen 5 dagen opzegbaar. Daarna na 1 jaar maandelijks opzegbaar. Minimale afname van 1 jaar

€15 p/m

1 Jaar

Cursus patroontekenen

patroontekenen, technieken en transformaties

Patroon technieken model van de maand

15 cursussen en 135 lessen

Direct toegang tot alle lessen en cursussen. Nieuwe modellen, technieken en lessen komen bij het bestaande aanbod.

12 maanden

Binnen 5 dagen opzegbaar. Daarna na 1 jaar maandelijks opzegbaar. Minimale afname van 1 jaar

Hoe het werkt

Veelgestelde vragen en antwoorden

Je hoeft geen naai ervaring of mode vooropleiding te hebben om aan de cursus deel te nemen. De cursussen zijn voor beginners vanaf de basis en verder. Dus ook als je nog nooit achter de naaimachine hebt gezeten kan je aan een cursus bij ons deelnemen.

De lessen zijn opgebouwd uit tekst, video tutorials en pdf-bestanden. De lengte van de filmpjes varieert van 3 tot 90 minuten. We proberen elke week de lessen verder uit te breiden en elke maand nieuwe cursussen toe te voegen, met uitzondering van vakantie’s

Cursisten kunnen ons bij vragen altijd een mailtje of via de telefoon een berichtje sturen.  Bellen op werkdagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur is ook mogelijk. Wanneet we voldoende deelnemers hebben zullen we in onze besloten Facebook groep verschillende onderwerpen behandelen.

Ja, de website is responsive en dus ook goed te gebruiken op een tablet of smartphone.

Met alles wat je wilt leren, valt of staat het resultaat met de tijd die je erin steekt. De een doet de cursus als hobby en steekt er af en toe wat tijd in en de ander wilt meer met de cursus doen. Leren kleding maken is net als met alles, je haalt eruit wat je erin steekt. Leren is voor en bij iedereen anders en bij leren kleding maken online en zelfs bij ons in het atelier is het niet anders.

De cursus kan aangeschaft worden op deze site. Na je betaling dien je te registreren. Je registratie wordt verwerkt en binnen 1 werkdag ontvang je een bevestiging email en kan je inloggen om toegang te krijgen tot de  inhoud van de lessen.

We bieden verschillende cursussen en workshops aan.

 • Cursus naaien en naaitechnieken inclusief naaitechnieken en naaien elke model van de maand. Exclusief patroontekenen en patroontechniek model van de maand.
 • Cursus patroontekenen inclusief patroontechnieken model van de maand en exclusief naaitchnieken en naaien model van de maand.
 • Cursus combinatie naaien naaitcehnieken en patroontekenen.  Inclusief naaitechnieken en naaien, patroonteken technieken en patroon model van de maand.
 • Cursus naaien en naaitechnieken: 15,- per maand 
 • Cursus patroontekenen: 15,- per maand 
 • Cursus naaien naaitechnieken & Patroontekenen: 25,- per maand 

In Nederland betaal je met IDEAL via je eigen bank. Vanuit Belgie en buiten Nederland betaal je via SOFORT banking. Na je eerste betaling gaan de volgende betalingen  elke maand met automatische incasso. Betaal je de cursus per jaar dan gaat na de eerste betaling de betaling per automatische incasso elke jaar.

De cursus duurt zolang als u wilt en betaalt. Na het eerste jaar is Naaionline maandelijks opzegbaar.

De cursussen en lessen zij een voortdurend continuerend manier om te leren. Je houdt je skills bij en leer elke keer wat nieuws. Je kan je lidmaatschap houden voor zo lang als je wilt. 

U kunt zich aanmelden op elk moment en beginnen met de eerste cursus.

Na aanmeldin en, registratie en nadat wij uw registratie hebben goedgekeurd zullen alle cursussen waarvoor u bent aangemeld meteen beschikbaar gesteld zijn. Hoewel we aanraden de cursussen in de juiste volgorde te volgen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld bij cursus  2 of zelfs cursus 8 te beginnen. Of meerdere cursussen tegelijk te volgen.

Bij voldoende deelnemers op Naaionline willen we met een besloten Facebook groep of forum starten. Op deze manier kunnen we verschillende onderwerpen behandelen of vragen beantwoorden.

Als je de basis van het naaien kan, kan je dit op allerlei soorten kleding toepassen. Zo kan ik een opgestikte zak bij zowel een vrouwen blouse of mannen hemd toepassen. Uiteraard zijn hier wel beperkingen in. We zullen zodra dit mogelijk is ook een cursus voor speciaal voor kinderen en mannen toevoegen en een cursus voor kinder en baby kleding.

De cursussen zijn juist perfect voor onder andere grotere maten. Omdat iedereen anders is werken we niet met kant en klare patronen. 
In de cursus patroontekenen leer je op en met je eigen maten patronen te maken, dit zijn patronen die zich enkel met jouw lichaamsmaten en verhoudingen corresponderen. 
Je eigen patronen kunnen maken is niet zo moeilijk als de meesten denken of het maken. 
Ikzelf en onze cursisten werken bijna nooit met kant en klare patronen, omdat het teveel aangepast moet worden, waardoor het hele naaiproces rommelig verloopt.

Na het eerste jaar stopt het abonnement met 1 maand opzegtermijn wanneer u wilt. 

Zodra u uw lidmaatschap beëindig, heb je niet langer toegang tot Naaionline cursussen. Net als bij een lidmaatschap van de sportschool. Je betaald niet voor het behoud van de content je betaalt voor de toegang en de nieuw toegevoegde content.

In de eerste cursus vind je alles met betrekking tot de basis en je naaibenodigdheden, aanbevelingen voor de aanschaf van een naaimachine.  Ik zou graag een abonnement als cadeau willen weggeven. Je kan je  de betaling voor de abonnement afronden en bij opmerkingen de naam en email adres van degene invullen voor wie je de abonnement koopt. Wij sturen de cadeaubon met de link naar de registratieformulier naar de ontvanger na het cadeau.

Wij willen met onze cursussen geen hap snap oplossing of losse tutorial geven. Wij bieden een reeks cursussen en lessen die op elkaar bouwen om je zo gestructureerd te leren kleding maken. Je weet op elk moment welke stappen je moet zetten en dat leer je indien nodig vanaf de vanaf de basis.

We geven al meer dan 10 jaar cursussen, en we weten wat cursisten nodig hebben om in een korte tijd goed te leren naaien. Een losse les hier en daar zonder goede basis zal helaas nooit het gewenste resultaat en voldoening geven. Om te leren kleding maken, moet je ook weten waarom je iets op een bepaalde manier doet.

Het model van de maand is het kledingstuk die we elke maand maken. Je leert met het model van de maand stap voor stap een hele kledingstuk maken. Alle geleerde technieken en meer komen in het model van de maand aan bod.

De cursussen zijn voor jou geschikt:

 • Als je twijfelt over hoe je het nu aanpakt
 • Al van alles geprobeerd hebt
 • Nieuwe manieren zoekt om het aan te pakken
 • Te weinig weet over kleding maken
 • Niet veel tijd of geld heb voor persoonlijke begeleiding

Je kan na je betaling registreren voor een cursus. Dit doe je zodat we jou in ons systeem hebben. Pas na je registratie is het voor ons mogelijk om je aan je cursus toe te voegen.

Nee, behalve van een goed werkende computer, tablet en of telefoon een internet verbinding en wifi connector hoeft je computer, tablet of telefoon nergens aan te voldoen.

Uw gegevens zijn privé en worden niet met derden gedeeld. Uw betaling gebeurt via een versleutelde en beveiligd omgeving van MOLLIE.

Vanaf het moment dat u toegang heeft tot de online content gaat uw abonnement in. Na het 1ste jaar kunt u de cursus opzeggen. zolang u niet opzegt gaat uw abonnement door. en wordt deze automatisch verlengt. Wenst u uw cursus op te zeggen, kunt u ons een email sturen om het abonnement op te zeggen.

Vanaf het moment dat u toegang heeft tot de online content gaat uw abonnement in. Na het 1ste jaar kunt u de cursus opzeggen. zolang u niet opzegt gaat uw abonnement door. en wordt deze automatisch verlengt. Wenst u uw cursus op te zeggen, kunt u ons een email sturen om het abonnement op te zeggen.

Het is bij ons mogelijk om op verschillende manieren te betalen in zowel Nederland als Belgie 

Mensen helpen om zelf mooie kleding te leren maken. Dit kan als hobby of professioneel, als voorbereiding of ondersteuning van een mode of creatieve opleiding. Als het op kleding maken aankomt is het niet mogelijk om altijd alles te onthouden. Naaionline is een fijne plek om alles bij elkaar te hebben en vergeten dingen terug te kijken.

Na jarenlange scholing en ervaring merk i dat als het op kleding maken aankomt je nooit bent uitgeleerd. We krijgen regelmatig cursisten die aangeven al veel ervaring hebben, en toch merken we dat ze nog lang niet zoveel weten als dat ze denken te weten. Dat komt omdat zelfs de basis een heel breed begrip is. Voor de een kan de basis betekenen dat ze enkele naaitechnieken en de naaimachine beheersen. Voor ons betekent de basis alles wat je moet weten over kleding maken inclusief alle technieken om alle soorten kleding te maken. Ook voor mensen met ervaring valt er nog altijd iets nieuws te leren.

We hebben ruim 12 jaar ervaring in het geven van cursussen in onze naaiatelier. Heeft u meer ondersteuning nodig of wilt u een face to face cursus in het atelier, neem dan een kijkje op www.mobieleatelier.nl voor meer informatie

U kunt zelf bepalen wanneer u aan een cursus begint. We hebben geen speciale start moment.

Het wachtwoord delen aan meerdere mensen is niet toegestaan. Als er op 1 account wordt ingelogd door verschillende apparaten, browsers of IP adressen, wordt dit account automatisch uitgelogd. Na 3 x wordt dit account automatisch geblokkeerd. Om uw account weer te activeren dient u weer contact met ons op te nemen.

Er zijn verschillende manieren waarop een online cursus kan worden aangeboden.Wij bieden de cursussen aan op de manier waarop dit voor ons haalbaar is en blijft om dit te blijven doen. We gebruiken feedback en ervaringen om onze cursussen te blijven aanvullen en in andere gevalen bij te stellen. Cursisten betalen net voor de toegang tot het content.

Bij achterstallige betaling zal er na het verstrijken van de termijn datum een 1e herinnering worden verstuurd. Na verstrijken van de betaaldatum zal u geen toegang meer hebben tot de inhoud en lessen van Naaionline. Eventuele gemaakte kosten van dit proces zullen bij de cursist in rekening worden gebracht. 

Door een abonnement af te sluiten komt een koop op afstand tot stand. Indien u niet tevreden bent over het abonnement dan kunt u dit tot 7 werkdagen na ontvangst annuleren. Na afloop van deze termijn is de koop definitief en blijft u het volledige aankoopbedrag verschuldigd.

Waarom is dit opzegtermijn enkel 7 werkdagen: Anders dan een product dat u terug kunt sturen kunt u eventuele gedownloade materiaal of geleerde techniek niet terug geven.